index     kalender     koncertberichten     logos on the road     kolofon

 

logos on the road

 

Zoals u reeds elders in dit Logos-Blad kon lezen is het Logos Duo (Godfried-Willem Raes en Moniek Darge) op donderdag 20 april 2006 te gast op het KriKri-Festival. Dit is een festival voor klankpoezie dat nu reeds aan zijn vijfde editie toe is. Het Logos Duo zal er louter vokaal werk ten gehore brengen, d.w.z. klankpoezie, lettrisme, verbosonie … van vooraanstaande klankdichters zoals o.a. Ernst Jandl, Francois Dufrene, Isidore Isou …
Wie het Logos Duo het legendarische gedicht "Die Teufelsfalle" van Ernst Jandl nog steeds niet zag uitvoeren, krijgt hier nog een allerlaatste kans ! Let wel: Reservatie absoluut aangeraden.

Het eerste deel van deze avond gaat door in de Gallerij LINK, Blekersdijk en Lewis Gesner, voor de gelegenheid "artist in residence" bij Stichting Logos, zal nadien i.s.m. studenten van de Akademie voor Schone Kunsten (klas Audio-Art) met zijn "Draggin performance" het publiek op sleeptouw nemen, tot bij Stichting Logos, Bomastraat 26-28. Hier gaat dan het tweede deel van de performance door, waar Godfried-Willem Raes i.s.m. Sebastian Bradt en Kristof Lauwers de vijfde symfonie van Nam June Paik tot klinken zal brengen.

Voor het volledige programma van het KriKri Festival surf naar :
http://www.krikri.be
Hier alvast een voorproefje:

17.04.2006 - 23.04.2006
5de internationaal krikri festival omtrent polypoëzie

  • Wat ? Een vijfde en voorlopig laatste internationaal festival omtrent polypoëzie. Poëzie zoals u het nauwelijks kan vermoeden. Met dit jaar dichters uit Oostenrijk, Duitsland, Italië, Zwitserland, Lautland US, Japan en België. Eregast is niemand minder dan Gerhard Rühm, vandaar de ondertitel "Rühm zentrall"
  • Wanneer ? 17, 20, 21en 22 april 2006
  • Waar ? Artcinema Off Off (Lange Violettestraat 237), Galerie Link (Blekersdijk 39, Gent) & Druksel (zie onder)


Programma Festival Krikri 2006
maandag 17 april 2006 ArtCinema Off Off (20:00-22:00)
Polypoëtische films. Op het programma onder meer unieke poëziefilms van en met Paul de Vree, Alain Arias-Misson en Arthur Pétronio alsook fragmenten van de vorige krikri festivals. Daarnaast zijn er kreaties te bezichtigen van Emilie Lauwers en Jerry Heymans en een fragment uit "De bloemen" van Jan Pollet, Ilse Selhorst en Johan Pycke.

donderdag 20 april 2006 Galerie Link (20:00-22:00)
Een klankpoëtisch programma met Godfried-Willem Raes en Moniek Darge. Klankpoëzie van onder andere Ernst Jandl, Kurt Schwitters, Isidore Isou, François Dufrêne, Nam June Paik. Zie ook Logos. Deze werken worden gekombineerd met een "draggin-performance" van de Amerikaanse multimediakunstenaar Lewis Gesner.

vrijdag 21 april 2006 Galerie Link (18:30-22:00)
18:30 Opening tentoonstelling met tekeningen van Gerhard Rühm en boekvoorstelling Zegwerk vzw. Officiële opening door burgemeester Frank Beke Voorwoord door Erika Bernhard (Österreichisches Kulturforum) en Erik de Smedt (vertaler) (De tentoonstelling, tevens met werk van André Naessens en Alain Arias-Misson, is nog te bezichtigen tot donderdag 27 april, telkens tussen 15:00 en 19:00)
Vanaf 19:30 Optredens van Jan Cherlet, Dirk Veulemans, Tomma Wessel, Dirk Moelants & Hiroko Masaki en een performance van eregast Gerhard Rühm. *extra*: gedurende de namiddag mag Gent zich verwachten aan een publiek gedicht door Alain Arias-Misson.

zaterdag 22 april 2006 Galerie Link (18:30-23:00)
Optredens van Heleen Van Haegenborgh, Gerhard Rühm & Monika Lichtenfeld, Harald Muenz, Sjaak de Jong & Jeltje, Giovanni Fontana, Vincent Barras, Rick Scott & Bess Philips (F'loom), Tomomi Adachi en Jalalu-Kalvert Nelson.
Festival Nieuwe Muziek uit de U.S.A. te MACERATA (Italia)

Binnenkort te lezen in dit Logos-Blad:
Een verslag over de bijdrage van de Logos' <Player Piano> aan het 24ste Nieuwe Muziekfestival te Macerata en over de avonturen van het op koncertreis gaan met een dergelijke muziekautomaat…
Het uitvoeren van pianomuziek door niet pianisten mag er dan al eenvoudiger op geworden zijn, het vliegtuigtransport van een <Player Piano> is dat allesbehalve!

O.a. te gast in Macerata:

Terry Riley en Godfried-Willem Raes