index     kalender     koncertberichten     logos on the road     kolofon

 

Koncertkalender
april

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

 

Woensdag 12 april 2006 om 20u.

elektro-akoestisch koncert


Logos ging opnieuw op zoek naar de recentste elektro-akoestische werken. Niet alleen vanuit een tiental Europese landen maar ook uit de VS, Canada, Taiwan en Australië stroomden de inzendingen binnen. Op dit koncert is een eerste selektie te horen met zowel elektro-akoestische als audiovisuele stukken met video. Kristof Lauwers staat in voor de spatialisatie over 10 luidsprekers.

 

Donderdag 20 april 2006 om 20u.
Galerij Link & daarna Logos Tetraeder

MONIEK DARGE, GODFRIED-WILLEM RAES & LEWIS GESNER


Godfried-Willem Raes en Moniek Darge hebben in binnen- en buitenland reeds het podium gedeeld met klankpoëziekunstenaars als Josef Anton Riedl, Henri Chopin, Gust Gils en François Dufresne. Voor het Krikri festival selekteerden ze een aantal klassieke werken uit de klankpoëzie zodat het publiek op dit koncert kan genieten van o.a. de Ursonate van Kurt Schwitters en de Duivelsval van Ernst Jandl. De Amerikaanse multimediakunstenaar Lewis Gesner loodst het publiek met een openlucht "draggin-performance" van Galerij Link naar de koncertzaal van Stichting Logos voor een slotverrassingsperformance.
Lokatie (aanvang koncert): Galerij Link, Blekersdijk 39, 9000 Gent
i.s.m. Krikri festival

 

Donderdag 27 april 2006 om 20u.

<M&M> "COUNTING"


Leibnitz, die andere Gottfried-Wilhelm, noemde de muziek de vrucht van de onbewust tellende geest. Om het letterlijk te citeren: "Musica est exercitium arithmeticae occultum nescientis se numerare animi" (1712). Bovendien mag hij ook gelden als een van de grondleggers van het binaire getalstelsel dat ten grondslag ligt aan het gehele digitale tijdvak. De poëzie van cijfers en getallen, de estetika van algebra en geometrie, vormen de passie van vele komponisten. Daarom kon een temakoncert rond het tellen in de programmas van het Logos M&M orkest niet ontbreken. Uiteraard komen eigentijdse muzikale tel- en rekenspecialisten daarbij in de eerste plaats aan de orde: Tom Johnson, Conlon Nancarrow maar ook de piepjonge Helene Wolf en uiteraard de huidige Godfried-Willem Raes. Het hele logos robotorkest wordt ingezet voor de verklanking terwijl ook uitvoerders zoals Sebastian Bradt, Marian De Schryver, Barbara Buchowiec, Moniek Darge en Kristof Lauwers aan het (tel)werk worden gezet.
Met steun van de Stad Gent.