index   editoriaal   kalender   koncertberichten   on the road   kolofon  


Editoriaal


Beste koncertbezoek(st)ers,
beste simpatisant(e)n,

Vooreerst wensen we u kollektief een suksesvol en kreatief nieuw jaar. Ook Stichting Logos stapt over luttele dagen over de drempel van 2012 en zoiets zet altijd aan tot reflektie over het vorige werkjaar ...

We kunnen met tevredenheid terugblikken op een goedgevuld 2011: we realiseerden maar liefst 55 memorabele optredens in de Tetraeder en lieten ook buitenshuis meermaals van ons horen: Moniek Darge en Françoise Vanhecke (aka de huidige Logos Women) traden in New York in Issue Project Room op, niet lang nadat diezelfde dames, aangevuld door Helen White de podia van achtereenvolgens Bury (UK) en Ponte Nossa (IT) onveilig maakten.

<Snar>, <Toypi> en <Korn> waren in april te gast in de Ateliers Claus in BXL en in Oktober stonden we met een dozijn muziekrobots op het Venetiaans gemaskerd bal in de Handelsbeurs. De Wolkenrijder was dan weer 10 dagen lang te bezichtigen in het Panoptikon Der Beroemde Gentenaars op de Gentse Feesten en we wonnen zelfs de hoofdprijs op de ArtBots-tentoonstelling in de UFO.

Verder was wellicht de grootste logistieke sprong die we de afgelopen 20 jaar waagden, de aankoop van het pand in de Bomastraat 24, waardoor de werkoppervlakte van de Stichting van dag op dag verdubbelde. We zijn nog lang niet uit de kosten, dus bij deze een oproep aan potentiële geldschieters.
Alle beetjes helpen.

Nu eerst de konkrete plannen: om te beginnen vieren we op dinsdag 3 januari de heuglijke verjaardag van de stichter, bezieler en fulltime robotbouwer van Logos: Godfried-Willem Raes wordt die dag immers 60! De oudste robotbouwer ter wereld is hij weliswaar niet; Leonardo da Vinci heeft - met een foutenmarge van een paar maanden - precies 500 jaar voorsprong op hem, maar van de bouw van innovatieve muziekinstrumenten had Leonardo helemaal geen kaas gegeten. Daarom willen we de man hulde brengen, die ons de afgelopen 15 jaar heeft voorzien van een revolutionair instrumentarium waar elk van zijn medewerkers op zijn/haar manier een kreatieve kluif aan heeft.

We blijven uiteraard verdergaan met onze programmatie van twee tot drie koncerten per maand. Daarvan wordt er maandelijks eentje ingenomen door onze vaste <M&M>-roetine en die draait in 2012 rond prikkelende kernwoorden zoals NO/SI, Llibre Vermell, Spectral en Tantrum,... 2012 Zal ook de lancering van twee nieuwe Logos Public Domain-cd (inmiddels nummers 20 en 21 op rij) inhouden. Veel kunnen we er vooralsnog niet over kwijt -beroepsgeheim-, maar de ene draait om een stijldans die de stichting nogal sterk fascineert. De andere zal representatieve kwarttoonsmuziek, speciaal geprogrammeerd voor <Qt>, demonstreren. En tegen de zomer zouden de schijfjes wel eens in uw hoogstpersoonlijke mediateek kunnen steken. Haben wir zuviel gesagt?

Maar dat is allemaal vooralsnog toekomstmuziek in de letterlijke zin van het woord. Over toekomst gesproken: zolang de wereld niet vergaat, laten we u de komende 366 dagen met plezier delen in onze kersverse eksploten. Een voorproefje daarvan geven we u reeds op 11 januari, en als u deze bladzijde omslaat, weet u meteen wat we bedoelen. Hartelijk, Het Logos Team