Palaver Piano

16 februari 2020, 12u00 tot 17u00

Flagey, Brussel

Onze onbeperkt polyfone player-piano robot gaat in dialoog met het publiek. In het palaver-piano projekt wordt de vokale input van bezoekers via onze software in real-time op de piano overgezet, zodat die tot spreken en zingen wordt gebracht.


Big Bang Ottawa, with StapStrument

16-17 februari 2020

National Arts Centre, Ottawa

Ons Stapstrument projekt, ontworpen en gebouwd in het atelier voor experimentele instrumentenbouw bij Stichting Logos, wordt voorgesteld in Ottawa, Canada. Het projekt werd gebouwd en ontwikkeld door Mattias Parent, Lara Van Wynsberghe en Godfried-Willem Raes. Animator van dienst in Kristof Lauwers.

Met StapStrument kunnen een 20-tal mensen (vanaf 6 jaar) tegelijkertijd aan de slag. Aan elke voet wordt een voetpompje vastgemaakt dat dienstdoet als blaasbalg. Elk voetpompje stuurt een mobiele orgelpijp of een fluit aan. De voetpompjes laten toe om de luchttoevoer naar de orgelpijpen en fluiten te nuanceren, en dus luid of stil te spelen. Elke speler stuurt op deze manier 2 klanken aan waarvan hij of zij de dynamiek kan aanpassen.

Het project laat het publiek de relatie tussen het eigen handelen en het gecreƫerde geluid ontdekken (bv. hard stappen genereert luide klanken, terwijl heel voorzichtige stapjes stille klanken voortbrengen) en bevordert tevens het musiceren in groep.


Ludwig van Beethoven

25 april 2020

Mechelen

Onze robot Pos speelt het eerste en laatste deel (Allegro non piu molto / Allegro) uit Fünf Stücke für Flötenuhr van Ludwig van Beethoven.


Tangosalon

6 juni 2020

De Centrale, Gent

In dit Tangosalon verenigt Logos de Vlaamse traditie van de dansorgels met de traditie van de Argentijnse tangosalons. 11 robots en sopraan Françoise Vanhecke brengen tango's van o.a. Weill, Sassone, Gardel, Castillo, Piazzolla en Matos Rodríguez. Dansers van vzw Polariteit staan in voor de choreografie en de dans en verzorgen voor het optreden een workshop tango.

In samenwerking met vzw Polariteit (dans), Françoise Vanhecke (zang) en met de steun van de Vlaamse gemeenschap.
15 euro (standaardtarief)
12 euro (reductie)


U ki yo E

8 november 2020

Concertgebouw, Brugge

Een herfstlandschap uit 100 beroemde gezichten van Edo van de Japanse kunstenaar Hiroshige vormt het vertrekpunt van de familievoorstelling U ki yo E.

De verschillende lagen van de houtsnede worden vertaald in diverse audiovisuele werelden. Het witte podiumlandschap wordt dankzij videoanimaties, kirigami, akoestische robots, instrumenten, vocale acrobatieƫn en performers omgevormd tot een wereld vol kleur en verbeelding.

  • Silvia Defrance animatie en projectie
  • Mirjam de Wit interactie en educatie
  • Kristof Lauwers compositie, aansturing elektronica
  • Maja Jantar regie en performance
  • Laura Maes compositie, lange snaren installatie & performance
  • Birgitte Mørk Winther decor & kostumering
  • Lara Van Wynsberghe technische ondersteuning

Producent: Festival van Vlaanderen Mechelen & Stichting Logos
Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap


Stichting Logos kan de meest diverse concertprogrammas aanbieden evenals talloze verschillende audio-art projecten, intallaties, interactieve robots, events, workshops en klankhappenings. Contacteer ons gerust voor meer informatie.


We have a very wide variety of concert programs available as well as many audio-art projects, workshops, events and happenings. For all enquiries Or call us: +32 09 223 80 89