inhoud   kalender   koncertberichten   gemedieerde muziek   newfoundland   logos on the road   kolofon

 

Koncertkalender
maart

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

 

Dinsdag 4 maart 2003 om 20u

Hemmi & Cuypers


Een dubbelkoncert met twee jonge beloftevolle muzikanten die resoluut kiezen voor de hedendaagse muziek. De klarinettiste Tamara Cuypers verbleef een jaar in de VS en laat werk van Amerikaanse komponisten horen (o.a. Morton Subotnick). Yasutaka Hemmi (violist van Champ d'Action) ging in Japan op zoek en kwam tevoorschijn met 2 jonge komponisten: Keiko Harada en Motoharu Kawashima.

 

donderdag 13 maart 2003 om 20u

<M&M> Ensemble


De deuren van het klanklaboratorium van Stichting Logos staan weer wagenwijd open voor het publiek. De Duitse komponist en pianist Moritz Eggert was erg onder de indruk van het Logos automatenorkest en schreef eind 2002 een nieuw spektakulair werk voor de player piano. Behalve deze première staat er ook een gloednieuw interaktief stuk voor klarinet en klankrobots van Godfried-Willem Raes op het programma.

 

Donderdag 20 maart 2003 om 20u

Kamermuziek


Studenten wagen zich aan avontuurlijke muziek. Experimentele werken van het legendarische Engelse Scratch Orchestra worden vertolkt op gitaar, klarinet, piano, viool en allerlei andere geluidsobjekten. Dat betekent komponisten als Cornelius Cardew en Howard Skempton op het klankmenu!

 

donderdag 27 maart 2003 om 20u

1953


Hoe zag de muzikale avant-garde er 50 jaren geleden uit? Logos maakte een eigenzinnige selektie.
De eerste elektronische komposities voor 8 kanalen van Cage en Feldman klinken uit onze luidsprekers.
Pianist Ward De Vleeschhouwer speelt de preludes van de Russische Ustvolskaya terwijl de Logos piano-automaat zich op studies van Nancarrow stort.
Verschillende muzikanten brengen een andere versie van "December 1952", de eerste grafische partituur uit de geschiedenis.
Daarnaast ook klankpoëzie van de Duitser Carlfriedrich Claus en de Franse lettrist Gil Wolman (van deze laatste is ook de experimentele film "L'Anticoncept" te zien!).