Audio Art Projects

15 september tot 10 december 2017

Hood Museum of Art, Hanover NH, USA

Spikes, nieuwe audio art installatie van Laura Maes, wordt opgesteld in de Resonant Spaces, Hood museum of art, in het beroemde Darthmouth College. De plek waar John Kemeny de BASIC programmeertaal ontwierp en waar ook Christian Wolff doceerde. Deze audio art installatie werd gebouwd in de ateliers van Stichting Logos.
Technical description of the project

Logos Klein Robotorkest

21 november 2017, 18u00

EU-Robots conference, Brussels

Het Robotorkest is te gast op de EU-robotics conferentie in Brussel. De ontwerper en bouwer Godfried-Willem Raes, geeft toelichting bij de achterliggende filosofie en technologie. Tevens wordt de nu interaktieve Aeio robot gedemonstreerd.
Users manual to the Logos Robot Orchestra

Logos Robotorkest

26 november 2017

Design Museum, Gent

Het Robotorkest is te gast op de Hello Robot! tentoonstelling in het Design Museum naar aanleiding van de Dag van de Wetenschap. Tussen 14u30 en 15u15 geeft de ontwerper en bouwer Godfried-Willem Raes, toelichting bij de achterliggende filosofie.
Users manual to the Logos Robot Orchestra

Play it like Stockhausen - a journey into electro-music machinery

2 december 2017

Muziekcentrum De Bijloke, Gent


In het kader van het Cosmic Pulses festival palmen originele toestellen zoals een EMS Synthi 100, oscillatoren, analoge filters, ringmodulatoren en bandopnemers het auditorium van de Bijloke in. Ontdek de toestellen waar elektronisch muziekpionier Karlheinz Stockhausen enkele van zijn meesterwerken mee componeerde.
Muzikanten van Logos en Ictus gidsen u doorheen de apparatuur en technieken die de componist in de jaren '50, '60, en '70 gebruikte.

Cosmic Pulses festival

Logos Robotorkest

2018 (data te bepalen)

Berlijn, Duitsland

Het volledige Robotorkest bezet de oude Berlijnse luchthaven: Berlin Tempelhof voor een groots opgezet kollaboratief projekt. Het robotorkest werd ontworpen en gebouwd door Godfried-Willem Raes in de studio's en werkplaatsen van Stichting Logos.

Users manual to the Logos Robot Orchestra

Logos Robotorkest

oktober 2018

Firenze, Italie

Het Robotorkest trekt naar Firenze. Het robotorkest werd ontworpen en gebouwd door Godfried-Willem Raes en speelt er muziek van de jonge italiaanse komponist Leonardo Barbadoro, die daarvoor verschillende artistieke residenties bij Logos deed. Een CD opname daarvan wordt eveneens voorbereid.

Users manual to the Logos Robot Orchestra

Stichting Logos kan de meest diverse koncertprogrammas aanbieden evenals talloze verschillende audio-art projekten, interaktieve robots, events, workshops en klankhappenings. Kontakteer ons gerust voor meer informatie.


We have a very wide variety of concert programs available as well as many audio-art projects, workshops, events and happenings. For all enquiries Or call us: +32 09 223 80 89