Yes, these are the concerts you might have missed...

Logos crew in 2018: dr.Laura Maes, Xavier Verhelst, Kristof Lauwers, Mattias Parent, Emilie De Vlam, Peter Van Lancker, Kati Couck, Lara Van Wynsberghe, Matthias Streulens.

Directors: dr.Godfried-Willem Raes (president), Prof.dr.Jean-Paul Van Bendegem, Moniek Darge, dr.Luk Vaes, Machteld Vandenabeele

Logos Robotorkest

Dinsdag 23 januari 2018, 20u00

Logos Tetraeder, Bomastraat 24-26-28, 9000 GENT

Logos Robotorkest : 2018

Een programma in het teken van het nieuwe jaar, met het permanent innoverende Logos robotorkest onder leiding van Godfried-Willem Raes.
Naast een nieuwe namuda dans performance waarvoor we een beroep doen op Emilie De Vlam en waarbij ons nieuw ontwikkelde trilplatenprojekt om de hoek komt kijken, voorzien we ook een orkestratie van Arnold Schoenberg's 'Friede auf Erden' evenals speciaal voor het robotorkest geschreven komposities van Kristof Lauwers, Xavier Verhelst, twee prachtige nieuwe studies voor player piano van Kris De Baerdemacker, en van Godfried-Willem Raes, de 'missing fugue', nr.16 op een Bach thema evenals een ultieme re-kreatie van Boxing uit 1998.

Opnames van de stukken van Kris De Baerdemacker kan u hier vinden:


2018_01_23
Fotoreportage en dokumentatie rond deze koncertproduktie


meer informatie over het robotorkest

Logos Robotorkest

Zaterdag 27 januari 2018, 14u45

Logos Tetraeder, Bomastraat 24-26-28, 9000 GENT

Logos Robotorkest : Voorstelling voor W.I.V.

Een programma waarbij het robotorkest uitvoerig wordt voorgesteld door zijn bouwer en ontwerper, Godfried-Willem Raes.
Met historische toelichting, technische uitleg en filosofische duiding. Voor de besturing doen we beroep op de medewerking van Lara Van Wynsberghe.

2018_01_27
meer informatie over het robotorkest

Logos Robotorkest

Dinsdag 13 februari 2018, 20u00

Logos Tetraeder, Bomastraat 24-26-28, 9000 GENT

Logos Robotorkest : Xavier Verhelst in het spotlicht

Een programma in het kader van het afscheid bij Stichting Logos van Xavier Verhelst, hoeksteen van talloze orkestraties voor het robotorkest. Xavier Verhelst gaat met pensioen, een gebeurtenis die we met enig feestgedruis willen vieren. Met uiteraard orkestraties van Xavier Verhelst zelf en muzikale bijdragen van Dirk Moelants, Ludwig Van Gijsegem en Marcel Ketels.

2018_02_13

2018_02_13

2018_02_13
meer informatie over het robotorkest

Logos Robotorkest

Dinsdag 20 februari 2018, 10u00

Logos Tetraeder, Bomastraat 24-26-28, 9000 GENT

Logos Robotorkest : Schoolvoorstelling

Een programma in het kader van een groepsbezoek van de Vrije Basisschool Lochristi aan Stichting Logos. Met het Logos robotorkest voorgesteld door Godfried-Willem Raes en Kristof Lauwers.

2018_02_20
meer informatie over het robotorkest

Audio Art Projects

24 februari 2018

Concertgebouw Brugge

Audio Art Projects: Triltank

Triltank, een nieuwe audio art installatie uitgewerkt en gebouwd door Stichting Logos, wordt opgesteld en geanimeerd in het Brugse Concertgebouw. Het is een nieuw projekt gebouwd in opdracht van Musica vzw, waarbij de trillingen van muziek zichtbaar worden gemaakt voor doven. Het projekt werd gebouwd en ontwikkeld door Godfried-Willem Raes en Laura Maes en wordt geanimeerd door Kristof Lauwers en Mattias Parent.


Technische beschrijving van het projekt

Logos Robotorkest

Zaterdag 24 februari 2018, 10u00

Logos Tetraeder, Bomastraat 24-26-28, 9000 GENT

Logos Robotorkest : Schoolvoorstelling

Een programma in het kader van een groepsbezoek van de DKO opleiding jazz en pop productie. Met het Logos robotorkest voorgesteld door Godfried-Willem Raes en Lara Van Wynsberghe

2018_02_24
meer informatie over het robotorkest

Logos Robotorkest

Woensdag 28 februari 2018, 20u00

Logos Tetraeder, Bomastraat 24-26-28, 9000 GENT

Logos Robotorkest : Prille Lente

Een programma in het teken van de aankomende lente, met het verfrissende Logos robotorkest onder leiding van Godfried-Willem Raes. Met medewerking van Emilie De Vlam (dans), Lara Van Wynsberghe, Kristof Lauwers en Mattias Parent.

2018_02_28

Video of the performance of Danse Sacrale

meer informatie over het robotorkest

Lukas Huisman & Chia-Fen Wu

Donderdag 8 maart 2018, 20u00

Logos Tetraeder, Bomastraat 24-26-28, 9000 GENT

Toru Takemitsu

Lukas Huisman brengt de komplete pianowerken van Toru Takemitsu. De instrumentale stukken worden afgewisseld met een selektie uit de liederen van Takemitsu/Brauel. Chia-Fen Wu neemt de zangpartij voor haar rekening.
Chia-Fen Wu behaalde haar masterdiploma zang aan de Nationale Universiteit voor de Kunsten in Taipei. In haar geboorteland Taiwan won ze talrijke zangwedstrijden en groeide ze uit tot een van de meest gevraagde solisten. Ze vervolmaakte zich in Europa waar ze een postgraduaat behaalde aan het Royal College of Music in Londen en vervolgens laureaat werd van de Operastudio Vlaanderen. Ze studeerde tevens kamermuziek aan het Orpheus Instituut (Gent). Chia-Fen Wu geeft zowel in België als in Taiwan geregeld liedrecitals en treedt op als soliste in oratoria. Sinds 2008 is ze verbonden aan het Koor van de Vlaamse Opera.
Lukas Huisman voltooide zijn masteropleiding Meester in de Muziek: piano bij Daan Vandewalle aan het Gentse Conservatorium met grootste onderscheiding. Hij ontving De Blonde-Torck-prijs als 'meest verdienstelijke student' en volgde masterclasses bij Ian Pace (Ferneyhough, Finnissy), Jonathan Powell (Sorabji, Xenakis, Fernyehough, Finnissy), Geoffrey-Douglas Madge (Sorabji, Xenakis), Ciro Longobardi (Scriabin), Daniel Rivera (Busoni) en Carlo Mazzoli (Messiaen). In 2016 behaalde hij een doktoraat in de kunsten (UGent) over de pianowerken van Sorabji, Xenakis, Ferneyhough en Finnissy en hun notatie. Samen met Ivo Delaere vormt hij het Simplexity pianoduo.

2018_02_20
meer informatie over Lukas Huisman

Logos Robotorkest

Woensdag 14 maart 2018, 20u00

Logos Tetraeder, Bomastraat 24-26-28, 9000 GENT

Logos Robotorkest : de lange mars

Een programma in het teken van de mars, de mars vooruit, met het revolterende Logos robotorkest onder leiding van Godfried-Willem Raes.
Nieuwe orkestraties van Amerikaanse muziek, gemaakt door Lara Van Wynsberge, zowel als interaktief werk waarvoor we beroep doen op danseres Emilie De Vlam.

2018_03_14
meer informatie over het robotorkest

Audio Art Projects

18 maart 2018

Genk - Cmine - Matrix

Fingerboards: een workshop met Mattias Parent.

SMOG-night

Dinsdag 20 maart 2018, 20u00

Logos Tetraeder, Bomastraat 26, 9000 GENT

Trio Blæst + Caspar Langhoff + Clement Losson

Frederic Alstadt

Op de affiche van de eerste SMOG-avond in Logos prijkt het kersverse trio Blæst + Caspar Langhoff + Clement Losson en Frederic Alstadt. Een niet te missen double bill!

BLÆST is een nieuw project dat experimentele geluiden mengt met licht en videoprojecties. Het trio bestaat uit Alice Hebborn (electronics), Luna Fitoria Torrez (keyboards en laptop) en Amaury Geens (saxofoon en laptop). Volgens hun biografie werd er voor de auditieve belevenis samengewerkt met geheimagenten.

Frédéric ALSTADT staat bekend om zijn werk als mastering engineer (Ångström Mastering). Als klankkunstenaar gaat hij op zoek naar de uitersten van feedback, analoge klanksynthese en veldopnames. Zijn streven om de grenzen steeds verder te verleggen, maakt elk van zijn concerten tot een nieuwe ervaring

2018_03_20

2018_03_20
meer informatie over SMOG

StapStrument

8 en 9 april 2018

BIG BANG festival, Enschede Nederland

In het nieuwe akoestische project StapStrument van Stichting Logos kunnen 24 kinderen (vanaf 5 jaar) tegelijkertijd aan de slag. Aan elke voet wordt een voetpompje vastgemaakt (48 voetpompjes) dat dienst doet als blaasbalg. Tevens zijn er 96 mobiele orgelpijpen, 2 per voetpompje. Elke voet zal dus 2 geluiden kunnen opwekken, een geluid dat opgewekt kan worden door de bal van de voet en een geluid dat opgewekt kan worden door de hiel van de voet. De voetpompjes laten toe om de luchttoevoer naar de orgelpijpen te nuanceren, en dus luid of stil te spelen. Elke speler stuurt op deze manier 4 klanken aan waarvan hij of zij de dynamiek kan aanpassen.

Het project kan niet enkel ingezet worden als installatie, ook workshops zijn mogelijk. Het project laat kinderen de relatie tussen het eigen handelen en het gecreëerde geluid ontdekken (bv. hard stappen genereert luide klanken, terwijl heel voorzichtige stapjes stille klanken voortbrengen), en bevordert tevens het musiceren in groep. Aan de hand van uitgewerkte stappatronen kan er worden samengespeeld. StapStrument biedt de mogelijkheid om samen te componeren en/of te musiceren via eenvoudige afspraken die elke speler, zonder kennis van muziekschrift, kan begrijpen. Verschillende muzikale parameters zoals dynamiek, toonhoogte en ritme kunnen op een speelse wijze worden aangeleerd.

Het koncept is laagdrempelig en participatief en kan zowel in de openbare als in de private ruimte plaatsvinden.

Met de steun van de Vlaamse GemeenschapTheremin demonstratie

Maandag 16 april 2018, 16u00

Station Mechelen

Theremin demonstratie in het kader van Lunalia, Festival van Vlaanderen Mechelen.
Performer en animator van dienst is Lara Van Wynsberghe.

Logos Robotorkest

Dinsdag 17 april 2018, 20u00

Logos Tetraeder, Bomastraat 24-26-28, 9000 GENT

Logos Robotorkest : Vissen in Publiek Domein

Een programma in het teken van de muziek in het publiek domein. Hierbij putten we onder meer uit het breed repertoire dat we op het Logos LPD label uitbrachten. Dansante namuda performance met Emilie De Vlam, werk van Kristof Lauwers, Yvan Vander Sanden, Lara Van Wynsberghe, Xavier Verhelst, Erik Satie... En dit met het immer sprankelende Logos robotorkest onder leiding van Godfried-Willem Raes.
We brengen ook een demonstratieve performance van ons nieuwste klankprojekt: het Stapstrument! Met deelname van Emilie De Vlam, Moniek Darge, Kristof Lauwers, Mattias Parent e.a.

2018_04_17
meer informatie over het robotorkest

Musica Futurista

21 april 2018, 14:00 - 17:00

Festival van Vlaanderen Mechelen: Lunalia - Openingsfeest

Musica Futurista voor kinderen van 6 tot 99 jaar (i.s.m. MATRIX)

Kom experimenteren met de muzikale installatie van MATRIX voor kinderen van 6 tot 99 jaar. Uitgangspunt daarvoor zijn de ideeën die sinds het begin van de vorige eeuw ontwikkeld werden door componisten zoals Luigi Russolo, Michael Waisvisz, Hugh Davies en Godfried-Willem Raes. Allerlei klankobjecten staan te wachten om bespeeld te worden. De klanken worden uitvergroot door contactmicrofoons, gitaarpick-ups en door de eigen handen te gebruiken als verbindingen tussen de verschillende objecten. Toekomstmuziek in het hier en nu!

DOORLOPEND
GRATIS
Cultuurcentrum Mechelen, Minderbroedersgang, Mechelen

Logos Robotorkest

Donderdag 3 mei 2018, 10u30

Logos Tetraeder, Bomastraat 24-26-28, 9000 GENT

Logos Robotorkest : Voorstelling voor W.I.V.

Een programma waarbij het robotorkest uitvoerig wordt voorgesteld door Lara Van Wynsberghe en Mattias Parent.
Met historische toelichting, technische uitleg en filosofische duiding. Dit is een voorstelling voor een leefgroep licht mentaal gehandicapten, en de keuze van het repertoire houdt daar terdege rekening mee.

2018_05_03
meer informatie over het robotorkest

Logos Robotorkest

Donderdag 17 mei 2018, 20u00

Logos Tetraeder, Bomastraat 24-26-28, 9000 GENT

Logos Robotorkest : Eieren

Een programma in het teken van het ei, met de nieuwste broedsels van het Logos robotorkest onder leiding van Godfried-Willem Raes. Met medewerking van Emilie De Vlam (dans), Kristof Lauwers, Mattias Parent en Lara Van Wynsberghe.
De nieuwste robot die het orkest komt vervoegen beleeft zijn eerste publieke voorstelling op dit koncert. Die nieuwe robot is Pos, een positief orgel met een enkel holpijp register en een tessituurbereik van vijf oktaven.

2018_05_17
meer informatie over het robotorkest

Logos Robotorkest

Dinsdag 22 mei 2018, 17u30

Logos Tetraeder, Bomastraat 24-26-28, 9000 GENT

Logos Robotorkest : Demo Voorstelling

Een programma gepresenteerd door Godfried-Willem Raes, waarin Stichting Logos en het grote robotorkest dat daar werd gebouwd en ontwikkeld wordt voorgesteld en toegelicht. Een bedrijfsvoorstelling voor Campine nv, een recyclagebedrijf gespecialiseerd in lood- en antimoonwinning uit afval.

2018_05_22
meer informatie over het robotorkest